Omplaceringskaniner

Viktig information

Omplaceringsinformation
läs igenom detta noga

Ibland är det så att man inte kan behålla sin kanin och jag tar ju tillbaka kaninen, i mån av plats, för att hjälpa till att hitta ett nytt hem till den. Vi kan också ha vuxna eller ungdjur som läggs på denna sidan.

Det man ska tänka på innan man köper en kanin är ju att:

  • Kolla eventuell allergi mot kanin
  • Kolla allergi mot hö och halm
  • Har jag tiden till att ta hand om en kanin
  • Har jag platsen och kan jag bygga en bur till kaninen så den har stor plats
  • Har jag möjlighet att ha kaninen ute på fri yta (inhägnad naturligtvis) så den kan vara ute och röra sig minst 4 timmar/dag, under uppsikt om det inte finns möjlighet till högre stängsel och tak. Kaninen lär sig fort att gå i koppel. 
  • Är barnen intresserade eller är det bara ett "nyck" för att kompisen fått en kanin. Det krävs en vuxen som är ansvarig om barnen är under 18 år. Hela familjens intresse är en klar fördel.
  • Kaninen ska vara  vaccinerad, den är vaccinerad när den som liten flyttat från uppfödningen
  • Läs på innan du kontaktar en uppfödare. Det finns många bra sidor på FB och många länkar där man kan få mycket information om kaninhållning.

www.kaninmagazinet.se rekommenderar jag verkligen. Där finns svar på mycket. Även FB "Friare kaniner" och andra bra sidor

Det är mycket att tänka på men nog så viktigt för kaninens och ert välbefinnande.

Kaninerna som läggs upp på denna sidan har/kan mellanlandat hos någon familj som av någon anledning inte kunnat ha kvar kaninen. Tillsammans med bild och en kort beskrivning.
Vill man veta mer så maila ck-ingrid@hotmail.com eller ring. Helt ett mail först med en beskrivning på vad ni kan erbjuda kaninen. Under "köpinformation" finns info om vad jag vill veta om er

Summan för kaninen kommer vi överens om senare. Kaninerna kommer från min uppfödning och är vaccinerad mot gulsot typ 2. 

Jag har ingen möjlighet att omplacera eller ta emot kaniner från andra uppfödare utan detta gäller bara kaniner som kommer härifrån. Vaccinationsintyg och stamtavla/härstamningsbevis ska lämnas  tillsammans med kaninen annars kan jag inte ta tillbaka den. Gärna medföljande bur. Under förutsättning att plats finnes här
Övriga kaniner ligger under Kaniner/kaninungar till salu


Idehultsgården Kokos säljes till sällskap. Född 8 maj 2020, viltgrå. Ej kastrerad. Vaccineras i juni 2021
Kokos är hanterade ett par ggr /dag eftersom han bor i stor bur nattetid och hage på dagen. Jag bär honom alltså till sin hage varje dag.
Kokos är uppfödd hos oss och har bott här hela tiden. Inte varit utplacerad eller såld.
Lite blyg men snäll. Till ett bra hem med utemöjligheter så säljes han för en symbolisk summa.

Idehultsgårdens KANSAS är en liten blå kille som är född den 8 maj 2020. Kullen är efter Moxie och Rocket. Det var 8 st i kullen i olika färger och det var Moxies första kull som hon skötte exemplariskt.
Kansas har mellanlandat i en barnfamilj där han var i cirka 2 månader, från 9 veckors ålder. Anledningen till att han kom tillbaka till mig är att familjen tycker att han är lite sprattlig vid hantering. Han kan upplevas som så då han inte gillar att bli upplyft och familjen har inte lyckats klippa hans klor, vilket jag nu gjort och det gick bra, om än lite sprattligt, behöver vänjas mer vid detta. 

Han är snäll och bits inte, han är ok med att bli hanterad och klappad i buren men sprattlar en aning när han blir upplyft. Sitter sen snällt i famnen, lite spänd fortfarande, men det jobbar jag på nu. Med en trygg och säker hand kan man arbeta bort detta. Man måste gå långsamt fram vid hantering av alla kaniner.
Uppdatering: Sprattlar inte mer än andra kaniner när jag lyfter ut honom. Notera att de flesta kaniner tycker inte om att bli burna/lyfta för dom är höjdrädda.

Han är för övrig snäll och jag upplever honom inte som rädd. Möjligen lite blyg och reserverad. Han flyr inte in i buren utan kommer fram och hälsar och vill bli klappad.

Kaniner sprattlar gärna för dom är rädda och är flyktdjur, det får man räkna med, men efter att blivit hanterad rätt så brukar det försvinna när kaninen känner sig trygg.

Han har hanterats av både vuxna och mindre barn. Familjen har dock ingen erfarenhet av kanin sen tidigare. Behöver komma till en familj med lite större barn som ger honom tid att vänja sig vid att bli buren och hanterad. Inga problem med mat och annat, frisk och vaccinerad.  Är ni intresserad av Kansas så maila mig vad ni har att erbjuda honom. Han är "utekanin" på mitt loft, alltså samma temperatur som ute, men det går att ta in honom om man så önskar. Han hanteras flera ggr/dag. Kan ju användas till avel då han har andra färger bakom , mamma Moxie är ju viltzobel. Pappa Rocket är blå.


Är du intresserad av en fin sele med koppel till din kanin så har jag fina till dig.
Se under Mer i menyn/Selar & koppel.