Omplaceringskaniner

Viktig information

Omplaceringsinformation
läs igenom detta noga

Ibland är det så att man inte kan behålla sin kanin och jag tar ju tillbaka kaninen, i mån av plats, för att hjälpa till att hitta ett nytt hem till den. Vi kan också ha vuxna eller ungdjur som läggs på denna sidan.

Det man ska tänka på innan man köper en kanin är ju att:

  • Kolla eventuell allergi mot kanin
  • Kolla allergi mot hö och halm
  • Har jag tiden till att ta hand om en kanin
  • Har jag platsen och kan jag bygga en bur till kaninen så den har stor plats
  • Har jag möjlighet att ha kaninen ute på fri yta (inhägnad naturligtvis) så den kan vara ute och röra sig minst 4 timmar/dag, under uppsikt om det inte finns möjlighet till högre stängsel och tak. Kaninen lär sig fort att gå i koppel. 
  • Är barnen intresserade eller är det bara ett "nyck" för att kompisen fått en kanin. Det krävs en vuxen som är ansvarig om barnen är under 18 år. Hela familjens intresse är en klar fördel.
  • Kaninen ska vara  vaccinerad, den är vaccinerad när den som liten flyttat från uppfödningen
  • Läs på innan du kontaktar en uppfödare. Det finns många bra sidor på FB och många länkar där man kan få mycket information om kaninhållning.

www.kaninmagazinet.se rekommenderar jag verkligen. Där finns svar på mycket. Även FB "Friare kaniner" och andra bra sidor

Det är mycket att tänka på men nog så viktigt för kaninens och ert välbefinnande.

Kaninerna som läggs upp på denna sidan har/kan mellanlandat hos någon familj som av någon anledning inte kunnat ha kvar kaninen. Tillsammans med bild och en kort beskrivning.
Vill man veta mer så maila ck-ingrid@hotmail.com eller ring. Helt ett mail först med en beskrivning på vad ni kan erbjuda kaninen. Under "köpinformation" finns info om vad jag vill veta om er

Summan för kaninen kommer vi överens om senare. Kaninerna kommer från min uppfödning och är vaccinerad mot gulsot typ 2. 

Jag har ingen möjlighet att omplacera eller ta emot kaniner från andra uppfödare utan detta gäller bara kaniner som kommer härifrån. Vaccinationsintyg och stamtavla/härstamningsbevis ska lämnas  tillsammans med kaninen annars kan jag inte ta tillbaka den. Gärna medföljande bur. Under förutsättning att plats finnes här
Övriga kaniner ligger under Kaniner/kaninungar till saluÄr du intresserad av en fin sele med koppel till din kanin så har jag fina till dig.
Se under Mer i menyn/Selar & koppel.