Om mig

Lite info om mig

Vem är jag?

Jag som driver Idehultsgården heter Ingrid Sylvander och bor i Nybro, Kalmar län, Småland. Jag är inte en katt, hund eller kanin människa, jag vill nog kalla mig en djur-älskar-människa. Jag kan inte tänka mig en vardag utan djur i någon form omkring mig.
Jag har haft hund i nästan 40 år, katter nu i snart 20. Däremellan  fåglar, häst och även små möss.


Jag har många strängar på min lyra då jag gillar att vara sysselsatt på ett eller annat vis. Jag ska nedan skriva ner lite av vad jag gör i min vardag
Jag är sen i maj 2018 pensionär. Jag har arbetat inom transportnäringen i 44 år på samma ställe.
Nu njuter jag av att få rå mina egna dagar och efter alla "måsten" ägna mig åt mina hobbys: Familjen, mina djur och att sy.

Jag har ett litet sy-hus vid sidan av vår huvudbyggnad där jag syr upp bl a burskynken till kattutställningsburar, liggpuffar till katter o små hundar. Broderar handdukar, virkar, stickar och mycket mer,  jag gillar allt med handarbete.
Min hemsida till detta
www.ingridskattpuffar.com


Jag är uppfödare av perserkatter i färgen chinchilla och shaded silver. Uppfödningen ligger för närvarande i vila pga att mina katter börjar komma till åren. Nu är dom "bara" kelkatter. Jag har bevistad många utställningar och tagit fram bl a 2 Supreme Champion. Jag är diplomerad Sverak-uppfödare. Min hemsida till  mina katter är www.qimmipek.se läggs ner efter 2020. Uppfödningen är vilande då mina katter börjar bli gamla och allt fokus nu ligger på kaninerna. Katterna får sitt naturligtvis med kel, omvårdnad och go mat.
Jag har varit verksam i Calmare kattklubb som avels- och utställnings-sekreterare sen mer än 15 år.
Jag gör mina egna hemsidor till mina sy-objekt och till mina katter och nu även en kanin-hemsida
Även hjälp till Silver News , som jag hanterar själv som webmaster (kattsidor). Jag är också webmaster på Kalmar KAF:s hemsida.

Nu har jag då börjat med kaniner och köpte mina första dvärgvädur våren 2018. 3 st små fina honor, bilder kommer under "Kaninsidorna" Kompletterade sen med några till som också finns under Honor och Hanar.
"Jag/vi" har byggt om ett loft i min lada och min sambo Peter, som är snickare, har hjälpt mig med att bygga burar och hagar. Bilder kommer att finnas under "Här bor mina kaniner-sidan" och "Burbyggen"
Har nu i sommar, 2020, byggt  en riktigt kaninsäker utegård med 8 separata boxar (cirka 5 m2/st) med hus till mina kaniner.
Det var lite om mig och du får gärna ställa frågor om du undrar något ang detta.

Mitt uppfödarnummer för kanin är X90 och jag har godkänt tillstånd  hos Länsstyrelsen för katt och LS 6 kap 4 § hållande av kanin.

Jag är sen 2019 aktiv i styrelsen i Kalmar Läns Kaninavelsförening som sekreterare.
Jag har gått Jordbruksverkets 2-dagars kurs för hållande av kanin
Jag är godkänd av Länsstyrelsen att hålla kanin och inackordering enl  6 kap,  4 §


Jag har gårdsnamnet Idehultsgården. Ha det nu så trevligt och titta gärna runt på min sida

vi finns på Facebook     https://www.facebook.com/groups/440445473468285/ 

sök annars på Idehultsgårdens kaniner