Tingning av kanin

Ange undertext här

Hur går en tingning av kanin till?

Jag får många frågor om hur man tingar en kanin hos mig så jag ska försöka sammanfatta det hela här. Ibland har man ju inte möjlighet av olika anledningar att göra ett besök, vilket jag naturligtvis föredrar. Ibland kan det också vara stopp av besök pga smittorisker.

Kaninerna kan INTE tingas innan de fyllt 5-6 veckor. Men kan eventuellt reserveras. Detta för att jag vill ha tid på mig att välja ut de kaniner som jag vill spara samt att de då passerat en känslig ålder då de börjar äta fast föda. Kön fastställs som regel inte innan 4-5 veckor.

Jag har ingen kölista utan du som köpare får själv visa engagemang och hålla reda på när kullarna kan tingas. Lättast är det att följa mina sociala medier, FB under Idehultsgårdens kaniner, där jag uppdaterar aktivt om de olika kullarna.

När ungarna läggs ut på hemsidan kan man se enskilda bilder och info på kaninungarna på "Kaniner till salu" sidan. Då skickar man ett mejl till ck-ingrid@hotmail.com där man så utförligt som möjligt beskriver hemmet man erbjuder. Detta mejl ligger grunden till att få köpa kanin hos mig. Det är inte först till kvarn som gäller utan jag väljer omsorgsfullt ut de familjer jag tycker erbjuder de bästa hemmen. Ett mejl med "Hej jag vill tinga en kanin, vart betalar jag??" är tveksamt om jag ens svarar på.

Om man blivit "godkänd" som köpare men att ingen kanin fanns över att tinga ligger man dock självklart före de andra om man inväntar en annan kull senare. Vi måste då ha kontakt.

Ha tålamod, svar kommer vare sig du får tinga eller ej. 

När jag skickar ut ett svar om att tinga en kanin har man 24 h på sig att svara, annars går jag vidare i listan med intressenter.

När man tackat ja till att tinga en unge eller två är det dags att betala in tingningsavgiften. Det är alltid halva köpesumman som betalas in i förskott. Man får då mitt Swish-nummer och märker Swishen med "Tingningsavgift "kaninens namn".

Först då är kaninen tingad. Skulle du som köpare ångra dig innan hämtning av kaninen betalas INTE tingningsavgiften tillbaka, jag kan ju ha nekat köpare, skulle däremot kaninen bli sjuk eller avlida betalas allt tillbaka.

Tingningsavgiften är till för att jag som säljare kan vara säker på att du som köpare är seriös samt en försäkring till dig som köpare att jag inte ger kaninen till någon annan. Så tänk på att kolla eventuell allergi mot både kanin, strö och hö innan du överväger att köpa en kanin. Tingningsavgiften betalas INTE tillbaka när du ändrar dig eller kommer på att någon i familjen har allergi. 

När detta är klart så återstår bara att bestämma tid för hämtning. Detta görs genom att du som köpare hör av dig när det närmar sig leveransdag och då bestämmer vi gemensamt en tid som passar oss båda. Leverans sker i samråd 

Vid hämtning betalas resten av köpesumman på samma sätt som vid tingning. Swish eller kontant.

Vid köp av kanin finns det möjlighet att köpa till lite foder med den pellets kaninerna hos mig äter, då foderbyte är som allra farligast i kaninens liv just i den känsliga åldern av 8-9 veckor. Vill man köpa en hel säck/påse med  15 kg så måste det förbokas

En säck/påse kostar 200 kr (inkl moms) Detta måste förbokas innan hämtning! Vill man köpa en bal med spån så går det också bra. Den kostar 100:- och måste också förbokas.

Om det är några funderingar skicka iväg ett mejl eller kontakta mig på Facebook.